Spiir giver gode råd til at holde styr på pengene

5 veje til hurtige knaster

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir.

 

Penge vokser ikke på træerne. Det ved du nok godt. Men af og til har du brug for hurtige penge. Den slags penge, der kan betale for den uventede tandlægeregning. Den slags penge, der kan finansiere din spontane weekendtur til Rom. Den slags penge, der forærer dig de sko, du bare ikke kan leve uden.

Selvom lønningsdag for de fleste kun falder én gang om måneden, er der flere måder, du løbende kan få flere penge til at tikke ind på kontoen. Her får du fem veje til hurtige knaster.

 

1) Sælg dine brugte ting

Har du klædeskabet fyldt med tøj, du ikke længere bruger? Eller skal du have afsat kommoden, du ikke længere har plads til? Så sælg dine brugte sager og få likviditet her og nu.

På tjenester som Tradono, DBA og Trendsales kan du sælge dine gamle ting. Som udgangspunkt betaler du ikke noget for at være bruger og oprette annoncer på de tre portaler, og det bliver ikke meget nemmere at sælge sine sager, når du kan klare det hele fra din smartphone.

 

2) Udlej din lejlighed

Er du ude efter et lidt større pengebeløb, end hvad dine aflagte jeans kan indbringe? Så kan det betale sig at udleje din lejlighed eller dit værelse. Eksempelvis gennem Airbnb. Det er oplagt at udleje din lejlighed i ferieperioder. Det er ‘win win’ for både for din pengepung og lejerne af din bolig.

Vær opmærksom på, at når du udlejer din bolig, skal du betale skat af dine lejeindtægter. Det gælder uanset, om det er hele boligen eller bare et værelse, du udlejer. Se flere regler på Skats hjemmeside.

 

3) Indløs pant på flasker

Her kommer et virkelig old fashion forslag! Men du kan faktisk få en god sjat penge ud af at samle flaskerne fra sidste uges fest sammen og stoppe dem ind i Faktas flaskeautomat.

Tilbyd at lægge hus til den næste fest. Du vil blive overrasket over, hvor meget pant dine gæster efterlader. Hvis ikke de tager tomme flasker med videre i byen, må du betragte det som et honorar for din gæstfrihed.

 

4) Køb ind for naboen

Bor du i nærheden af en Rema 1000, og har du mulighed for at tage en pose eller to ekstra varer med, når du handler ind? Så kan du faktisk tjene en ekstra skilling på at købe ind for andre.

Supermarkedskæden Rema 1000 har lavet appen Vigo. Opret en bruger i appen og du kan nu stille dig til rådighed for naboen eller gamle fru Hansen nede ad vejen, der ikke selv kan købe ind.

Du tjener 34 kroner for én leveret pose, 44 kroner for to poser, 54 kroner for tre poser og fem kroner for hver pose herudover. Husk at indberette det beløb, du tjener, til skat.

Vigo er den oplagte løsning for dig, der vil tjene hurtige knaster og samtidig hjælpe fru Hansen nede ad vejen.

 

5) Bliv mystery shopper

Vil du have løn for at shoppe? Så bliv ‘mystery shopper’! Som mystery shopper får du løn for at besøge en butik, observere og efterfølgende beskrive og vurdere oplevelsen.

Inden besøget bliver du briefet om den opgave, du skal løse, så du ved hvilke parametre, du skal vurdere butikken på. Efter hvert gennemført besøg modtager du et honorar, enten i form af det produkt, du skal købe, en gratis middag eller penge direkte ned i bukselommen.

Læs mere om at blive mystery shopper på blivmysteryshopper og shoptimizer.

Du kan altså sagtens styre uden om kviklånene næste gang, du skal bruge hurtige knaster. Det kræver lidt arbejde fra din side, men til gengæld slipper du for tårnhøje renter og en uoverskuelig gæld. Det er økonomisk frihed, du fortjener!

 

Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 150.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

 

)