Her er 5 "synder" som alle studerende bør kvitte!

5 ting som kan trække din karakter ned

Føler du at du bruger meget tid på studiet, men ikke får så meget ud af det? Blev karakteren ikke som du ønskede? Så er der stor chance for at din studieteknik kan forbedres. Måske begår du selv en af disse 5 fejl? 

 

1. Passiv læring

Fem uvaner som ødelegger for toppkarakter - passiv læring

Passiv læring vil sige at læse pensumbøgerne og intet andet. For at arbejde aktivt med pensum, er det en god ide at tage noter, skrive de vigtigste ting ned og høre sig selv i stoffet. Jo mere du arbejder med informationen du får gennem din aktive læring, jo bedre vil du kunne huske stoffet til eksamen.

 

2. Husker det bare

Fem uvaner som ødelegger for toppkarakter - pugger bare en gang

Repetition er det vigtigste for din hukommelse. Sætter man sig ned og læser dele hele på en enkelt dag, vil man selvfølgelig huske noget, men en hel del vil også forsvinde hurtigt fra hukommelsen. Sætter du kun én dag af til din eksamenslæsning, skyder du lidt dig selv i foden. Hukommelsen trænes ved at hente information med jævne mellemrum. Derfor er det vigtigt at begynde eksamenslæsningen tidligt, og tage det læste stof op igen og igen.   

 

3. Glemmer illustrationerne

Fem uvaner som ødelegger for toppkarakter - glemmer illustrasjonene

Disse virkemidler er med i bogen af en grund. Illustrationer, grafer, tabeller og tekstbokse er vigtige supplementer til teksten. Der er en risiko for, at gå en karakter ned hvis du ikke husker dem. Især fordi de jo ofte har en vigtig sammenhæng til forståelse for teksten. 

4. Bruger post-its forkert

Fem uvaner som ødelegger for toppkarakter - bruker flashcards feil

For at post-its skal være til en hjælp, skal du bruge dem på den rigtige måde. En måde at gøre dette på er, at skrive nøgleord eller datoer på den ene side og definitioner på den anden side. Repeter for dig selv indtil du kan alle begrebene uden at smugkigge.

En anden måde at arbejde med post-its er sammenligning. Træk to post-its og beskriv hvilken sammenhæng de to emner har. Dette hjælper dig til, at forstå diverse begreber i forskellige sammenhænge. 

5. Du læser det hele natten før eksamen

Fem uvaner som ødelegger for toppkarakter - Du leser hele natten før eksamen

Det er en farlig og dårlig vane, at sidde oppe det meste af natten, før en vigtig eksamen. Når det endelig bliver tid til at sove, er du formentlig propfyldt med koffein og adrenalin. Timerne du har siddet og og læst, giver alligevel ingenting i sidste ende, hvis du bliver alt for træt. Aften inden eksamen skal helst bruges på at slappe af, få en god søvn og spise noget god mad. På den måde får du mere energi til, at præstere så godt som muligt dagen efter. Har du begyndt eksamens læsningen i god til, kan du formentlig også gå i seng i god tid - med god samvittighed.

 

 

 

)