5 snaskede tømmermændsretter, der ikke smadrer SU-budgettet

I går var der fredagsbar, og du drak øllebajsere og skrålede med på ‘vågner i natten’ til den lyse morgen. I dag er knap så sjov. Du vågner med dunkende hovedpine og ‘craver’ salt og junk. Desværre tillader SU-budgettet dig ikke at smide flere hundrede kroner efter fastfood, og du må nu ty til andre metoder. Men hvilke? Her serverer vi fem snaskede tømmermændsretter til under en flad halvtredser.

 

Pommes, pommes, pommes

Pomfritter: en studerendes bedste ven. Især i fritureudgaven, når håret gør ondt efter en våd aften i byen.

Køb en pose kartofler, skær dem i din yndlings pomfritfacon, gnid dem ind i et skvæt olie, salt og krydderier efter eget valg. Smid dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter og voilà: homemade fries. Server dem varme med din favoritdyppelse.

 

Home style nuggets

Får du ikke nok nuggets for pengene hos McDonald’s? Lav dem selv!

Du kan nemlig nemt og billigt lave dine egne crispy kyllingenuggets med et minimum af ingredienser.Se bare her…de kan kun blive et hit!

 

Nachos post fiesta

Sprøde chips. Smeltet ost. Salsa. Lækkert, ik’? 

Nachos er det perfekte bud på en saltet, snasket og ikke mindst nem tømmermændsret. Fyld et ovnfast fad med tortillachips, fordel osten mellem chipsene og bag i ovnen i cirka 10 minutter. Servér varme med jalapenos, salsa og creme fraiche.

 

Falafler fra ønskebrønden

Er du faldet pladask for de sprøde, krydrede kugler med fyld af kikærter og spicy krydderier? We get you!

Falafler et rigtig godt bud på et tømmermændsmåltid, der både mætter og stiller junk-sulten. Foretrækker du den hurtige udgave, kan de også fås på frost i supermarkedet til omkring 35 kroner (300 gram). Enjoy!

 

Grilled cheese sandwich

En toast går man sjældent galt i byen med. Den er sprød, saltet, fedtet og syndig, og lever op til alle kriterierne for et succesfuldt tømmermændsmåltid.

Tip: tilføj lidt sød sennep eller barbecue sauce til din toast. Den lille forskel gør meget!

 

Løbet mundvandet? Det behøver hverken være besværligt eller dyrt at spise junk ‘dagen derpå’. Med disse fem bud er du i hvert fald sikret snask, salt og syndighed for alle pengene.

 

____________

 

- Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

 

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

 

 

 

)