5 must-see film til Oscar uddelingen 2019, og hvordan du kan se dem

Året Oscar uddeling går live søndag d. 24 februar, så du har et lille måned til at opdatere dig på de mange fantastiske film, som står til at hive priser hjem ved årets største filmfest.

Roma

Roma har manifesteret sig som den store favorit til hovedprisen ved dette års oscar uddeling. Instruktøren Alfonso Cuarón (Gravity og Children of Men) har skabt endnu et visuelt mesterværk, når vi følger stuepigen Cleo's liv i Mexico City i 1970'erne i en film, hvor selv en scene med et kogende æg vil imponere dig. 

Roma er nomineret i hele 10 kategorier og ligger lunt i svinget til at hive nogle af de helt store priser hjem, og den er derfor et must-see inden showet d. 24 februar - Men den skal mest af alt ses, fordi det er en fantastisk film!

Roma kan ses på Netflix nu

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse har taget både anmeldere og publikum med storm med en original, sjov og rørende fortælling, som er pakket ind i en ny og vanvittig flot animationsstil! Filmen er desuden et friskt pust til et efterhånden genkendeligt Spiderman univers og har lagt sig i favorit stillingen som vinder af årets Oscar for bedste animationsfilm.

I filmen følger vi den mindre kendte Spiderman karakter Miles Moralis, som skal lære sine nye kræfter at kende, samtidig med at han skal forholde sig til, hvor meget ansvar man egentlig kan påtage sig, når man er ung high school elev.

Spider-Man: Into the Spider-Verse kan ses i danske biografer nu

 

The Favourite

Et kjoledrama som fanger dig med en medrivende fortælling og hylende morsomme scener - The Favourite er filmen, som ingen vidste, at de ville elske. I denne anmelderfavorit følger vi den skrøbelige Dronning Anne af England, som bliver manipuleret fra alle sider, og især to rivaliserende kvinder kæmper en indædt kamp om pladsen som dronningens favorit. 

The Favourite er sammen med Roma den mest nominerede film ved dette års Oscars med 10 nomineringer, og filmen er især interessant at følge på grund af de tre magtpræstationer af Olivia Colman (The Lobster), Rachel Weisz (The Lobster) og Emma Stone (La La Land), som alle er nomineret i skuespillerindekategorierne for deres respektive roller. 

The Favourite kan ses i danske biografer nu

 

Vice

Husker du Christian Bale som Batman i The Dark Knight trilogien? Glem alt om ham og oplev en helt anden version af den alsidige skuespiller, når Bale folder sig ud som tidligere vice præsident Dick Cheney i et provokerende komediedrama, hvor vi også ser Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) som George Bush og Amy Adams (Arrival) som Cheneys kone, Lynne.

Filmen skildrer en af USA's mest kontroversielle præsident-vicepræsident-makkerpar og er især interessant at følge pga. Bale og Rockwells præstationer. Her er begge nomineret for henholdsvis bedste mandlige hovedrolle (Bale) og bedste mandlige birolle (Rockwell). Instruktøren Adam McKay (The Big Short & Anchorman) er desuden nomineret for anden gang i kategorien som bedste instruktør. 

Vice har præmiere i danske biografer d. 31. januar

 

Green Book

Filmen Green Book overraskede gevaldigt ved dette års Golden Globe, da den vandt en af hovedpriserne som årets bedste komedie/musical film og har sidenhen vundet momentum som en outsider til prisen for årets film ved Oscar uddelingen. 

I filmen følger vi det umage makkerpar, Tony og Don, på deres rejse gennem 60'ernes sydlige USA, hvor tidens racistiske love og snæversynede menneskesyn stiller de stolte mænds tålmodighed på prøve. Filmen er i øvrigt velrepræsenteret i skuespillerkategorierne, hvor Viggo Mortensen (Ringenes Herre) og Mahershala Ali (Moonlight) begge er stærke kandidater til at vinde priserne for henholdsvis mandlige hovedrolle og mandlige birolle.

Green Book har præmiere i danske biografer d. 21. februar

 

Andre film der skal ses: A Star Is Born, BlackKklansman, Cold War, Free Solo, Black Panther, Bohemian Rhapsody, The Wife, If Beale Street Could Talk, The Incredibles 2, Minding The Gap

)