3 opskrifter på et studievenligt restaurantbesøg

Du er netop flyttet hjemmefra og glæder dig til at udforske alt det, studiebyen har at byde på: Shopping, museer, parker, koncerter og ikke mindst: restauranter.

Men hvordan får du råd til at afprøve de mange gastronomiske tilbud, når studiebudgettet ikke tillader de vilde økonomiske udskejelser?

 

Her får du tre opskrifter på et studievenligt restaurantbesøg

 

1. Overtag restaurantens ‘leftovers’

Takeaway er som regel en dyr afløser for det aftensmåltid, du efter en lang dag på studiet ikke orker at bikse sammen. Hvad gør du så?

Med appen Too good to go, kan du købe mad til ultra lave priser, som ellers ville blive smidt ud af restauranterne inden lukketid. I appen kan du blandt andet købe mad fra bagerier, kiosker, buffet- og sushirestauranter. Bestil en såkaldt ‘magic bag’ og afhent dit billige måltid inden lukketid. Hvabehar!

 

2. Spis ude til frokost

Det er helt normalt, at restauranterne skruer priserne op, når aftengæsterne indtager de veldækkede borde. Vil du have en forrygende madoplevelse, men tillader dit budget dig ikke at smide 200 kroner efter en omgang boeuf bearnaise, kan du spare massevis af penge, hvis du i stedet spiser ude til frokost. Frokostretterne på restauranterne er nemlig oftest er en del billigere end aftenretterne.

 

3. Gourmetfastfood med hipsterstemning

Du skal ud at spise, men du har ikke råd til tre retter mad, vin og cocktails. What to do? Rid med på street food bølgen, hvor food trucks og gadekøkkener har invaderet nedlagte industrihaller i blandt andet København, Aarhus og Aalborg.

Selvom der ikke er hvid dug og sølvtøj på bordene, får du et veltilberedt måltid til under 100 kroner. Ja tak!
Det kan altså sagtens lade sig gøre at spise ude, selvom du er på SU. Velbekomme!

 

- Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

______________

 

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

 

 

)