3 hacks til at minimere tøjbudgettet

Sluger tøjbutikkerne og webshops alle dine moneter, selvom du har en plan om, at du skal spare på tøjbudgettet? Eller oplever du tit, at du intet har at tage på, selvom sit klædeskab bugner af tøj?

Don’t worry! Vi har samlet 3 hacks, som hjælper dig med at minimere dit tøjbudget, så det ikke løber løbsk.

 

Hack #1: Bliv en genbrugshaj til genbrugsguld

En af de letteste måder at minimere dit tøjbudget er ved at købe brugt frem for at kaste alle dine penge efter dyrt designertøj. Det tager måske lidt mere tid at finde guldet, men du kan spare massevis af penge, hvis du tager på genbrugsjagt i lokale genbrugsbutikker.

Hvis det føles som en uoverskuelig opgave at traske hele dit lokalområde gennem for genbrugsfund, kan du også vælge den digitale vej til nyt og billigere tøj. Der findes nemlig et hav af muligheder til at shoppe brugt online. Se eksempelvis apps som Tradono, Trendsales og DBA.

 

Hack #2 Undgå dumme fejlkøb

En kjole fyldt med flæser og frynser, jeans med masser af huller eller en t-shirt med crazy print? 

Er dit klædeskab fyldt til randen med tøj, som du ikke bruger, fordi det ikke er moderne mere? Måske begår du den fejl, at du primært køber modetøj, som er rigtig fedt i en måned eller to, og derefter indser du, at det måske ikke er dig alligevel.

I stedet for at købe massevis af mode-kluns, bør du investere i noget lækkert og tidsløst basistøj, som aldrig går af mode. Du går aldrig galt i byen med et par velsiddende jeans eller en flot t-shirt. Derfor bør du opbygge en garderobe, der består af gode basisvarer, så du ikke ender med en garderobe fyldt med tøj, som du ikke bruger, fordi det er gået af mode.

Lad dig eksempelvis inspirere af Steve Jobs. Han havde en næsten fast uniform, som bestod af basistøj, såsom en sort rullekrave, lyse jeans og sneakers. 

 

Hacks #3 Shoppestop

Det sidste hack er for de helt hardcore! Har du mod på at udfordre dig selv, skal du hoppe med på non-shopping bølgen, hvor du ikke må bruge en eneste øre på tøj.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan overholde dit non-shopping projekt, kan du starte ud med en måned uden shopping. Det kan være, at du bliver bidt af det og derfor kan fortsætte et helt år uden shopping. Hvem ved?

I hvert fald er non-shopping en fantastisk måde at spare penge på, og samtidig er du ekstra god ved miljøet. Win-Win!

Uanset om du vælger non-shopping, bliver en stor genbrugshaj eller måske prøver at fokusere på gode basisvarer, er valget op til dig. I hvert fald skal du have held og lykke med at minimere dit tøjbudget. 

 

__________

 

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

 

)