3 gode råd når du skal købe en rejseadapter

Du har pakket alt, både solbriller, myggespray og underbukser. Du kommer dog i tanke om, at rejsedestinationen ikke anvender samme strømindgange, som vi anvender i Danmark. Bare rolig, gå ikke i panik.

 

 

1# Find den rigtige model

Du ved sikkert allerede hvor rejsen går hen, derfor kan du hurtigt finde ud af, hvordan deres strømindgange ser ud. Hvis du skal til Australien, så kan du lave denne søgekombination i Google: ”Australien power input” og derefter klikke på Google billeder. På den måde vil du hurtig danne dig et overblik over, hvordan deres strømstik ser ud. Når du køber din rejseadapter, vil der ofte stå i hvilke lande den kan anvendes, samt hvilken type stik den er kompatibel med, men derfor er det altid en god ide at lave sin research. Hvis du skulle være i tvivl, om din rejseadapter fungerer i det pågældende land, så er det altid en god ide at Google billeder af, hvordanstikkene ser ud ved rejsedestinationen.

 

2# Hvad er dine behov?

Når man køber en rejseadapter, er det klogt at spørge sig selv: ”Hvad er mine behov”. Skal du kunne oplade flere enheder på en gang, og hvilke enheder skal du kunne oplade? Man kan finde nogle meget dyre rejseadaptere som kan alt muligt smart, men hvis du kun har behov for at oplade din mobil, så har du ikke behov for at betale en formue. Hvis du blot skal kunne oplade din mobil, kamera og tablet, så vil en helt almindelig rejseadapter med ”Volt: maks 15/A /125V” være passende. Du skal også være opmærksom på, at nogle rejseadaptere kun kan håndtere et tyndt stik (Med to tynde ben), hvilket oftest kun er den oplader mobil, tablet og kameraer anvender. Det er oftest laptops og hårtørrer, som anvender det tykke stik (Med to tykke ben). Bare at du er opmærksom på dette.

Skal du afsted på en længere jordomrejse, eller er du tit ude at rejse, så vil jeg anbefale at man investerer i en af de såkaldte universale rejseadaptere eller et rejsesæt. Her skal man betale lidt mere, men det kan hurtig betale sig, hvis man er den mere eventyrlystne type.

 

3# Hvor køber du rejseadapteren?

Man kan købe en rejseadapter mange forskellige steder, men jeg anbefaler, at man køber en rejseadapter i god tid, så man ikke skal betale en formue i lufthavnen. Priserne på rejseadaptere i lufthavnen er ofte 50% dyrere end på nettet. De mere velkendte fysiske butikker, som sælger rejseadaptere, er de store discounthuse som Power og Elgiganten. Her vil du ofte finde de mere populære rejseadaptere, som rejseadaptere til USA, England og Thailand. Men hvis du skal finde de mere specielle rejseadaptere til Indien, New Zealand og Fiji, så er det kun på nettet de er tilgængelige.

 

 

)