11 Film der gør din overspringshandling legitim

Mangler du også inspiration til din næste film?

Vi sidder alle ofte (læs dagligt) i situationen, hvor vi overbeviser os selv om at en 5 minutters Netflix pause fra læsningen er helt okay – virkeligheden er dog at minutter hurtigt bliver til timer foran skærmen med en halvdårlig serie.

Så i stedet for at slå os oven i hovedet, kommer vi her med listen over film der gør din timelange overspringshandling, helt okay.


1. Forrest Gump

Vores kære Tom Hanks spiller rollen som Forrest Gump. En mand med en IQ på 75, som med sin lave intelligens alligevel formår, at have kæmpe succes både i erhverv og i kærlighed. Filmen har vundet 6 Oscars, og vi forstår godt hvorfor.

IMBd rating: 8.8

 

2. Inception

Filmen som fik os til at sidde tilbage, som et kæææmpe spørgsmålstegn! Leonardo Dicaprio er selvfølgelig hovedpersonen bag denne film, hvor han som tyv, og ved hjælp af inception kan gå ind i folks sind. En film hvor man ofte bliver nødt til at se slutningen flere gange.

IMBd rating: 8.83. E.T

Vi kender nok alle til filmen E.T. Om drengen Elliot, der danner et ubrydeligt venskab med alienen E.T. Elliot gemmer E.T. indtil han kan vende hjem til sin planet igen, da en hemmelig organisation er efter E.T. Tiden kommer snart hvor han skal hjem igen. Vær klar med tudepapiret. E.T. Phone Home …

IMBd rating: 7.9

 

4. The Green Mile

Tom Hanks spiller rollen, som vagt på dødsgangen. Han møder en indsat, der har en speciel og mystisk gave. ’The Green mile’ tager os med på en livshistorie, hvor indlevelsesevnen når sit højeste. ADVARSEL: Der kan forkomme en overreaktion ved tårekanalerne.

IMBd rating: 8.5

 

5. The Butterfly Effect

Evan Treborn lider som barn af blackouts og hukommelsestab, og skriver derfor dagbog for at holde styr på sin hverdag. Da han som college studerende, læser sine gamle dagbøger, finder han ud af, at han kan rejse tilbage til det skrevne øjeblik, og ændre det.

OBS: Filmen har forskellige slutninger, afhængig hvilken version du ser.

IMBd rating: 7.76. Cast Away

Vi ved det! Endnu en film med Tom Hanks, men manden kan altså noget med de film (og så lover vi også, at det var den sidste). Hovedpersonen styrter ned med et fly, og havner mirakuløst på en øde ø, hvor han bliver testet fysisk og psykisk. Hvis der er nogle, som ikke har set den her, og tænker: ”En 3 timers lang film, af en mand på en øde ø, virkelig?” – Du skal ikke lade dig skæmme væk af plottet, for denne film er i særklasse, og gør absolut din overspringshandling legitim.

IMBd rating: 7.8

 

7. Good Will Hunting

Den dramatiske film med Robin Williams og Matt Damon. ’Good Will Hunting’ giver hos et indblik med meningen i livet.
Den unge pedel på M.I.T, gemmer på en matematisk gave. Hans evner bliver opdaget, men han har problemer med autoriteter og for at knytte sig følsesmæssigt. Der er kun én psykolog, som ikke giver op på ham, og han bliver hans mentor for at finde vej i livet.

IMBd rating: 8.38. The Intouchables

Vi elskede filmen dengang den udkom i 2012, og vi elsker den stadigvæk – derfor er denne film helt klart en overspringshandling værd. Driss lever som arbejdsløs og småkriminel i Frankrig, og bliver ved tilfældighed ansat, som personlig hjælper hos Phillippe, som er lam fra halsen og ned. Driss og Philippe bliver venner mod alle odds, og de får et vendkab som er urørligt. Hele følelsesregistret kommer på spil.

IMBd rating: 8.69. The Lord of the Rings - Trilogien

Godt nok er det her en trilogi, men de her 3 film kan bare ikke skilles ad. Vi må erkende, at vi skal  se det som én film, som bare er meeeeeget lang. Så hvis du en dag har 9 timer, hvor hovedet ikke dur til læsning, så er denne fantasy/drama trilogi et godt bud. Og ja, man kunne selvfølgelig bare nøjes med at se 1 af filmene, men det er svært at trykke stop, når man først er begyndt.

IMBd rating: 8.7-8.9

 

10. Shawshank Redemtion

Vi kommer ikke udenom den her film. Shawshank Redemtion er den åbenlyse film, som bare skal med på alle film lister – MEN! Hvis der sidder nogle, som ikke har set den, så gør Jer selv en tjeneste: Smid bøgerne til side og læg dig på sofaen med en dyne, snacks og gør dig klar på en verdensklasse filmoplevelse.

IMBd rating: 9.2 (Bonusinfo ligger på 1. pladsen, over bedst rated film på IMBD)

 

11. Olsen Banden

Der skal selvfølgelig en dansk film med på listen, og det ér ingen andre end småforbryderne Olsen-banden. Vi kan ikke begrænse hos til én af filmene, da alle filmene er mesterværker! 
Vær klar på film med masser af nostalgi til barndommen, og med god gammel dansk humor. 

Bonusinfo: Se mange af filmene fra Olsen-banden, hos Dansk Filmskat – Her!

God fornøjelse!

 

)