Afslapning behøver ikke at betyde dovenskab. Her er 10 tips til hvordan du kan finde balance og ro i hverdagen.

10 simple måder at slappe af på

 

1. Øv dig i blot at være tilstede
Nogle gange er det sundt, at give sig hen til øjeblikke hvor man bare er sig selv. Du er god nok, bare vær tilstede i nuet og nyd det.

2. Nyd din egen stilhed
Stilhed kan være det rene mirakel medicin. Øv dig i ikke at tænde TV og musik når du kommer hjem fra skole eller arbejde. Læg dig eventuelt på sofaen i 10 minutter og pust ud. 

3. Ryd op på dine sociale medier
Tænk over hvad hver enkelt brand eller person du følger, gør ved dig. Bliver du fyldt med inspiration eller dræner det dig for energi og får du følelsen af utilstrækkelighed? Ryd op efter dine behov, og lyt til dig selv.

4. Kommuniker med din krop
Øv dig i at føle efter i din krop. Den kommunikerer med dig uden du ved det. Hvad betyder din mavefornemmelse, når du skal træffe en beslutning? Hvad føler du, når du? Lær at lytte og respektere det du kommer frem til. 

5. Prioriter din søvn
Du har hørt det før, søvn er vores bedste ven. Det er vigtigt at prioritere sin søvn. Det er en af ​​de fineste du kan give dig selv og din krop.

6. Vær opmærksom på dine dårlige vaner, uden at dømme dem
Du skal ikke stræbe efter at være perfekt. Du er et menneske. Vi har alle dårlige vaner og det er ok. Lad dem være, vær opmærksom på dem og gør hvad du kan for at forbedre dem. Uden at presse dig selv, selvfølgelig.

7. Lær at sige nej
At sige nej kan være både skræmmende og vanskeligt, men faktum er, at det er et af ​​de sundeste ord. Øv dig i at sige nej og sæt grænser.  At sige nej er at være venlig over for sig selv.

8. Bemærk dine tanker
Cirkulerer onde tanker i dit hoved? Har du ofte negative tanker? Bemærk dine tanker, reager på dem og forsøg at omformulere dem til styrke og positive tanker.

9. Gør noget godt for dig selv
Du behøver ikke gøre noget helt vildt, så længe du gør bare gør noget. Noget der får dig til at nyde hverdagen en lille smule mere. Det kan bl.a. være et karbad, noget god mad eller en lille "guilty pleasure". Giv dig selv lov!

10. Prioriter tid udendørs
Alt er smukkere udenfor. Vi føler os lidt friskere når vi er udenfor. Gå en tur. Indånd den friske luft og giv dig selv et øjeblik til at slappe af og bare nyde naturen.

slappe af

Læs også hvordan du kan: Bekæmpe forventningspresset

)