Vi har lavet en liste med 10 hårde facts som nyuddannede bør tænke på.

10 hårde facts du bør kende til inden mødet med erhvervslivet

Når du modtager dit eksamensbevis efter flere års hårdt arbejde, er det helt på sin plads at være stolt. Men fejringen vil ikke vare evigt. Nu skal du ud og søge job. Denne gang er det ikke et deltidsjob som før, men et relevant fuldtidsjob hvor du kan bruge din uddannelse. Vi har lavet en liste over 10 hårde kendsgerninger hver kandidat bør overveje, når de skal ud på arbejdsmarkedet.

 

arbejde erhvervsliv job

 

1. Du kan have et meget imponerende gennemsnit, men har du ingen erhvervserfaring, kan det være svært at få drømmejobbet. For dig kan det være mere opnåeligt med en praktikplads eller et fagligt relevant deltidsjob.

2. At stå med et eksamensbevis i hånden betyder ikke nødvendigvis, at du får tilbudt et job direkte efter uddannelse, men det er helt sikkert en af de ting din fremtidige arbejdsgiver vil kigge på.

3. Du skal vende dig af med at skrive utallige sider for at nå frem til din pointe. Nu er gælder det din jobansøgning og dit CV at "sælge" dig og dine skills til en fremtidig arbejdsgiver, kortfattet og enkelt.

4. Det er meget vigtigt at du skræddersyer din ansøgning til den stilling, du søger. Det viser arbejdsgiveren, at du ikke er blot en af de utallige kandidater, der nu ønsker et fuldtidsjob. Husk at skrive, hvad du kan tilbyde dem, ikke bare hvad virksomheden kan gøre for dig.

5. Tro ikke at du er færdig med at lære efter endt uddannelse. Du har stadig meget at lære, og arbejdslivet foran dig vil bestå af konstante forandringer.

6. Det er ikke en nødvendighed, at du opfylder alle de krav, der er angivet i jobannonce. Der er få mennesker, der ville have opfyldt alle kriterierne. Kravene er mange gange sat til at frasortere kandidater, så du kan sagtens være den perfekte kandidat, selvom du ikke opfylder alle kravene. Husk at det også handler om personlighed, og det er vigtigt at man passer ind i organisationen. Dine kompetencer kan altid udvikles.

7. Det første job, du får efter din uddannelse, er sjældent det sidste. Så længe jobbet kan føre dig tættere på dit drømmejob, så er erhvervserfaringen vigtig. Få det bedste ud af situationen, er de næste job vil være bedre eller tættere på det du stræber efter.

8. Det er ikke en nødvendighed at bosætte sig i en af de større byer for at få et relevant job. Der er en overraskende antal arbejdspladser uden for byerne, hvis du først tjekke mulighederne i landdistrikterne. Det kan også godt være at disse positioner er mere opnålige, da mange kappes om dem i storbyerne. 

9. Ønsker du at undersøge mulighederne for at få et job i en bestemt virksomhed, eller skal du følge op på en jobsamtale? Tag telefonen og ringe til dem! Glem facebook, twitter, SMS eller e-mail. Det giver bedre indtryk at tale direkte til arbejdsgiveren. Det viser også at du er interesseret og kan tage sagen i egen hånd.

10. Det er på alle måder muligt at få dit drømmejob direkte efter uddannelse. Med nok forberedelse, entusiasme og selvtillid. Fra nu af afhænger din succes og karriere af din indsats, men glem ikke at være stolt af din uddannelse! Den har helt sikkert kostet blod, sved og tårer ;)

 

arbejde erhvervsliv job

 

 

)