Læs mere om dine bedste muligheder for at finde en bolig

10 gode råd til din boligsøgning

Denne artikel er skrevet i samarbejde med RentSafe

”Tillykke, det er os en glæde at meddele, at du er blevet optaget på dit nye studie.” 

Denne besked havnede i juli måned i mange unge studerendes inbox. Måske du er en af dem?
Når glæden over at være optaget på drømmestudiet er blevet fejret med fest og farver i den danske sommeregn begynder alle de praktiske, kedelige, men også vigtige spørgsmål, at melde deres ankomst. ”Hvad gør jeg med bøger?”, ”Hvor finder jeg studiestartsinformation?” og måske den vigtigste ”Hvordan finder jeg nogensinde en bolig tæt på mit studie?”. I de følgende afsnit har vi samlet 10 gode råd til at optimere din boligsøgning, så du kan nyde din første tid som studerende med tag over hovedet.

 

1. Læg et budget

Før du kaster dig over boligannoncerne, så sæt dig ved computeren og læg et budget over dine indkomster og udgifter. Dette vil give dig et overblik over, hvor meget du kan betale i husleje. Det ville være super ærgerligt, hvis huslejen fylder så stor en del af dit budget, at der ikke er plads til sjov og ballade i weekenden. Der er trods alt grænser for, hvor fedt det er kun at have råd til at sidde hjemme i din dyrt betalte bolig.

 

2. Vær selektiv

Når du begynder din boligjagt på nettet, så vær lidt selektiv. Er der tilstrækkeligt med information om boligen, er opstillingen for opslaget pænt, er der tydelige reelle billeder af boligen og er kravene i forhold til depositum og forudbetalt husleje fornuftige? Hvis ikke, er muligheden for, at det er en falsk annonce noget større, end hvis det havde været en fornuftig annonce. En godt tip er desuden at kigge efter RentSafe verificerede udlejere. På den måde kan du sikre dig, at det er en reel udlejer, du har fat i.

 

3. Søg flere steder

Boligportalen, boligsurf.dk, lejnu.dk/boliga.dk, lejebolig.dk og findroommate.dk er alle fornuftige portaler med mange boligannoncer. Dog går mange af boligannoncerne igen fra side til side.

 

4. Facebook

På Facebook findes mange forskellige grupper vedrørende lejeboliger og du kan med sikkerhed finde flere grupper for netop den by, du har interesse i. Du kan selv lave et opslag om, hvad du søger af bolig eller skrive på interessante opslag vedrørende lejemål. Her henvises dog også til tip nr. 2: vær selektiv.

 

5. Din ansøgning

En standardbesked er det værste, du kan sende ud til alle udlejere. Chancen for at blive overset i udvælgelsesprocessen er stor, hvis du ikke er blandt de første, der skriver på boligen. Det er derfor vigtigt, at du skiller dig ud. Det kan du gøre på flere måder. Du kan f.eks. lave en videopræsentation eller oprette en personverificeret RentSafe profil og medsende et link til denne.

 

6. Fængende overskrift

At skrive ”Interesseret i din bolig” er om muligt den mest intetsigende og udbredte overskrift, som nærmest automatisk ender nederst i bunken. ”Ansvarlig og økonomisk stabil studerende med studiejob” lyder bare bedre. Hvis du er personverificeret hos RentSafe.dk er det ligeledes godt at nævne i emnefeltet, for at virke seriøs overfor udlejer.

 

7. Billede

Du vil helt sikkert gerne se gode billeder af det lejemål, du er interesseret i, og ligeledes vil en potentiel udlejer også gerne kunne sætte ansigt på dig. Lad være med at bruge en selfie fra sidste lørdag på din yndlingsbar eller et billede, hvor du har klippet dig selv ud fra et gruppebillede. Brug selvudløser eller få en ven til at tage et godt og skarpt billede af dig med en neutral baggrund – på den måde fremstår du mere reel og oprigtig – den helt rette lejer.

 

8. Oplysninger

Giv en potentiel udlejer så mange relevante oplysninger som muligt på mindst mulig plads. Opstil det derudover nemt og overskueligt, så det er let og hurtigt at læse. For at give din ansøgning mere værdi, kan du hos RentSafe verificere dine oplysninger, så du har belæg for, at du er 110% reel og dine oplysninger korrekte.

 

9. Tålmodighed

Dette er både i forhold til, at du som lejer skal væbne dig med tålmodighed når du har kontaktet en udlejer og venter på svar, men også helt generelt når du søger bolig. Det værste du kan gøre, er at gå i panik og vælge det første, der byder sig – det ender sjældent med konfetti og lagkage. Chancen for, at du må gå på kompromis på den ene eller den anden måde i forhold til din lejebolig findes, men det er også noget bedre, hvis du samtidig har en god mavefornemmelse, før du sætter dit navn på kontrakten.

 

10. Anbefalinger

En anbefaling fra din tidligere udlejer eller din chef kan være god at medsende som dokumentation for, at du er ligeså ansvarsbevidst og stabil, som du selv giver udtryk for. Det vigtigste i din boligsøgning er, at du er ærlig og oprigtig, og at du ligeledes bruger din sunde fornuft. Boligmarkedet kan være meget uigennemskueligt – specielt hvis man er tilflytter og ikke kender nogen, der kender nogen. Hvis du benytter RentSafe får du nogle redskaber, du kan bruge til at komme foran i boligkøen og dermed tættere på din studiebolig. Du kan læse mere om RentSafe ved at klikke HER.

 

Se hvilke funktioner du får med RentSafe

Du kan læse meget mere om RentSafe på www.rentsafe.dk eller følge dem på Facebook

)