Sådan rejser du uden at blive ruineret

Det er de færreste studerende, der har uanede mængder af penge på kontoen til at fare til udlandet på ferie i tide og utide. Det skal dog ikke betyde at det ikke kan lade sig gøre alligevel. Der er masser af fede oplevelser derude på budget, som bare venter på at du kommer og prøver dem.

Vi giver dig råd til, hvordan du kan spare lidt på kontoen her og der, og måske det i sidste ende kan give mulighed for endnu flere oplevelser på din rejse.

 

1. Rejs i hverdagene

Flybilletterne er dyrest i weekenden, da de fleste mennesker rejser i disse dage. Book derfor dine flybilletter en tirsdag, onsdag og torsdag og spar penge.

 

2. Pak let

De billigste flybilletter kan man oftest finde hos lavprisselskaberne. Det kan dog hurtigt blive en dyr affære, hvis du ikke holder dig inden for "bagage-rammerne" Overvej derfor, hvad der er vigtigst for dig at have med på din rejse, måske er det ikke nødvendigt med 5 varme striktrøjer, og se om du kan nøjes med håndbagage. 

Med dit ISIC studiekort har du adgang til KILROYs ungdomsbilletter, hvor du stort set altid har minimum 20 kg. bagage med i prisen. 

 

3. Book dine overnatninger på hostels

De fleste af os forbinder hostels med fælles sovesale, hvor nattesøvnen hurtigt bliver forstyrret af snorken og ildelugtende gamle mænd, det er dog sjældent tilfældet. Hvis du vil spare penge på overnatningen, kan du med fordel booke en seng på et hostel. Her kan du ofte finde kønsopdelte værelser, hvor du kan møde andre rejsende, eller booke et privatværelse. På Generator Hostel kan du endda også score en rabat på dine overnatninger, hvis du har et ISIC studiekort. 

Insisterer du på at hostels ikke lige er dig, kan du med fordel bestille hotelovernatninger gennem Hotels.com, hvor du får rabat med ISIC.... Katjing!

 

4. Spis lokalt

Prøv og at undgå turistfælderne! Vælger du at spise ude i lokalområderne får du både indblik i kulturen og en mere autentisk oplevelse.

Det er nemt og hurtigt at spise ude, når man rejser, men det kan hurtigt løbe op i mange penge, hvis man spiser ude hver dag! Spis som de lokale, og handl ind til dine måltider i det lokale supermarkeder. Så kan du lave mad med andre rejsende og deles om rengøringen – what’s not to like! Når du alligevel er på dine shoppingture, kan du handle snacks til de ture du skal på, så du undgår at være alt for sulten til sidst på dagen.

Husk at downloade ISIC app'en i AppStore eller Google Play, hvor du kan bruge din geolokation til at finde rabatter i nærheden af dig uanset hvor i verden du befinder dig. 

 

5. Rejs sammen med andre

Der er faktisk penge at spare, hvis man rejser sammen én eller flere venner og veninder. Der er en del omkostninger, som man kan splitte imellem hinanden, fx billeje, leje af campervan og hostels.

 

6. Rejs udenfor sæsonen

Der er høj- og lavsæsoner i alle lande, ligesom herhjemme. I højsæsonen er der flere rejsende og overnatning, billeje og oplevelser er oftest dyrere. Du kan defor spare mange penge ved at rejse udenfor sæsonen.

 

7. Husk forsikringen

Som studerende kan man godt tænke "ej, det sker jo alligevel ikke for mig - jeg sparer rejseforsikringen væk", men det er lidt ligesom at lege med ilden. Skulle det gå galt i udlandet, og forsikringen er sparet væk, kan det ende med at blive en utroligt dyr affære. 

Overvej hvad dit behov er i løbet af det næste år, og køb så en rejseforsikring der dækker lige præcis det. Det er som regel ikke nødvendigt at købe den helt store pakke - måske kan du nøjes med den billige årsrejseforsikring der er gyldig i Europa?

 

8. Hav styr på dit rejsebudget

Du kender måske allerede følelse af at have et budget der er løbet løbsk. Det ville være så ærgerligt at stå og mangle penge på rejsen, fordi du har glemt at holde overblik over dine udgifter. Du kan enten lave logbog eller bruge mobil bank til at holde øje med dit forbrug, og på den måde vælge fra eller til, hvad der er vigtist for din rejse.

 

God tur!

 

)