5 ting du SKAL huske, når du skal studere i udlandet

Et studie- eller praktikophold i udlandet er en fantastisk mulighed for at få én på opleveren og give cv'et lige det ekstra. Her er de 5 vigtigste ting, man skal have styr på når man skal studere eller i praktik i udlandet!

#1 Studievisum

Det er altafgørende at have styr på sit visum. Uden visum kan du selvsagt ikke studere i landet. Derfor er det vigtigt at du søger det rette visum, udfylder dette og møder op til dit interview på ambassaden.

 

#2 Forhåndsgodkendelse af fag

Dette er afgørende for, om du kan søge om udlandsstipendium og få merit for fagene, når du er hjemme igen. Du kan søge om dette via dit studienævn, så snart du er optaget. For at få forhåndsgodkendt dine fag, skal du kunne fremvise fagbeskrivelser, så studienævnet kan vurdere, om fagene er relevante i forhold til din uddannelse.

 

#3 Søg legater og udlandsstipendium

At studere i udlandet er en spændende oplevelse man formentlig kun har én gang, og det kan være en dyr fornøjelse. Derfor bør du søge så mange legater du kan, så du kan gøre dit ophold lidt billigere og dermed få flere oplevelser, som er med til at forme dig og dit ophold.

TIP: KILROY Foundation tilbyder et legat på 1500€ (ca. 11.000 DKK). Der uddeles 5 legater hvert forår og efterår til personer mellem 18-35 år, som skal studere eller i praktik i udlandet. Læs mere om KILROY Foundation her

Ud over legater, kan du også søge udlandsstipendium. Et udlandsstipendium er kort fortalt, de penge som staten betaler din skole for at uddanne dig. Men eftersom du skal til udlandet og studere, på en anden skole, kan du få udbetalt, så du kan betale en del af din undervisning i udlandet. Det er gerne mellem 23-43.000 kr. alt efter din uddannelse.

Bemærk: Hvis du rejser gennem din uddannelsesinstitution og de betaler for undervisningen, kan du naturligvis ikke få et udlandsstipendium. 

legat

 

#4 Forsikring

Endnu et vigtigt punkt at have styr på, så du er rigtigt forsikret hvis uheldet er ude og du eksempelvis har brug for hospitalsindlæggelse.

En rejseforsikring er ikke bare en rejseforsikring. Den er delt op så der findes en almindelig årsrejseforsikring, til dig, som rejser på ferie en eller flere gange om året. Og så findes der en ungdomsrejseforsikring til dig, som skal ud og studere eller i praktik i udlandet.

Den store forskel er, at en årsrejseforsikring ofte kun dækker rejser op mod 30-60 dage, og kun hvis du er på ferie. En ungdomsrejseforsikring derimod, dækker længere udlandsophold, uanset om du skal på ferie, studere eller i praktik.

 

#5 Vaccination

For at undgå en eksotisk sygdom som souvenir, er det en god idé at tjekke hvilke vaccinationer du har brug for. På Danske Lægers Vaccinations Service's hjemmeside kan du ved hjælp af et verdenskort, se hvilke vacciner du bør have.

Med ISIC kan du oven i købet få 15% rabat hos både sikkerrejse.dk og rejseklinikken.dk

vaccination

 

God rejse! 

)